Dzisiaj jest: 13.7.2026, imieniny: Danieli, Irwina, Małgorzaty
Kontakt: (+48) 735 707 000 pisarzepolscy@gmail.com

Dlaczego czytasz książki i po jakie sięgasz najczęściej?

Książki dla każdego z nas pełnią zupełnie różną funkcję, Jedni sięgają po nie dla czystej rozrywki. Dla innych pełnią one swego rodzaju rolę terapeutyczną, a jeszcze inni szukają w nich, życiowej tematyki i ważnej problematyki, z którymi mogliby się w jakiś sposób utożsamić. Jak jest w waszym przypadku?
Dodaj odpowiedź

Mocno wysuszona skóra

rozpoczęty rok temu przez vomo
2025-10-01 13:27 56%
Szukam czegoś co super nawilży mi skórę i odbuduje barierę (ostatnio zaszalałam z testami roznych kosmetykow i przedobrzyłam). Fajnie tez jesli łagodziłoby zaczerwienienia.
Tylko chodzi mi o coś mega ekstra turbo nawilżającego, mam wielka nadzieje, ze ktos poleci mi jakąs petardę 
Moja skóra jest:
*bardzo sucha
*wrażliwa
*zaczerwienienia
*z dużą tendencją do zapychania!!!
Może byc jakas emulsja, serum, tonik, żel, krem (byle nie bardzo tlusty). Mam wrazenie, ze moja skora wpija wszystko tylko nie bardzo geste i tluste produkty.
Prosze o polecenia  Dzieki!
odpowiedziano rok temu przez Fitalia
2025-10-01 14:26 58%

najpierw sie odbudowywuje barierę a potem można nawilżać mocno bo ciężkie treściwe kremy mogą niestety przytłoczyć skore i ogólnie jak masz naruszona barierę hydrolipidową to bym nie szalała z serum itp, to tak jak na zasadzie poparzeń słonecznych nigdy sie nie natłuszcza skóry gdy jest uszkodzona skóra tylko najpierw sie ratuje panthenolem czy aloesem który jest lekki i łagodzący, na odbudowę bariery proponuje kremy typu avene cicalfate albo the ordinary nmf jak pisałam wcześniej a wieczorem nakładam jeszcze olej jako okluzje (oleje z pestek nie zapychają a są źródłem kwasów tłuszczowych i witamin tj A i E i również odbudowywuja barierę bo bariera składa sie m in z tłuszczów)
https://slu24.pl/pl/651_artykuly-sponsorowane/11508_kosmetyki-is-clinical-kiedy-warto-siegnac-po-te-innowacyjne-preparaty-do-pielegn.html
Zerknij sobe na pewno na tę serię kosmetyków.

Zapisz się do newslettera:
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingu usług i produktów partnerów właściciela serwisów.
Wyskakujące okienko
Ikona