Dzisiaj jest: 7.9.2026, imieniny: Reginy, Marka, Melchiora
Kontakt: (+48) 735 707 000 pisarzepolscy@gmail.com

BookTour

Zapraszamy do wystawiania swoich komentarzy dotyczących BookTour
Dodaj odpowiedź

Pomoc pani do sprzątania

rozpoczęty 2 tygodnie temu przez Fitalia
2026-08-24 14:59 48%
Biorę panią do sprzątania po raz pierwszy w życiu i nie wiem co mam zrobić przed jej przyjściem. Czy mam posprzątać przed panią do sprzątania żeby nie było wstydu czy to bez sensu? Znajoma mi powiedziała że ona sprzątała przed panią do sprzątania i to mnie rozśmieszyło ale może rozumiem ten impuls.
odpowiedziano 2 tygodnie temu przez melana
2026-08-25 10:58 59%
Ha ha ha to jest absolutny klasyk i chyba każda z nas przez to przechodziła mentalnie! Nie musisz sprzątać przed panią do sprzątania ale warto pozbierać rzeczy z podłogi i blatów żeby miała dostęp do powierzchni bo ona sprząta a nie układa twoje rzeczy. Chodzi o to żebyś usunęła bałagan czyli porozrzucane ubrania zabawki i rzeczy leżące gdzie nie powinny bo inaczej ona nie dotrze do podłogi pod nimi. Sama łazienka czy podłogi brudne to właśnie to po co ona przychodzi więc tu się nie przejmuj. Ja na początku też miałam ten odruch żeby trochę pobłyszczyć przed panią ale szybko mi przeszło. Zdecydowanie warto skupić się na tym żeby po prostu pozbierać swoje rzeczy a resztę zostawić jej bo od tego płacisz.
Jeśi chodzi o mnie to mogę od siebei polecić taką pomoc w Gdańsku: https://luxusclean.pl/sprzatanie-mieszkan-i-domow/ O tutaj :) 
Zapisz się do newslettera:
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingu usług i produktów partnerów właściciela serwisów.
Wyskakujące okienko
Ikona